Welkom op de pagina van groep 4. Wat leuk dat je dit leest!

In groep 3 hebben we al geleerd om te lezen, schrijven en rekenen. In groep 4 gaan we hiermee verder en leren we steeds meer. Hieronder kun je zien wat we bij elk vak leren:

Godsdienst
We leren vanuit de methode Kind op maandag. We luisteren naar verhalen uit de Bijbel, denken hierover na en bedenken wat we hieruit kunnen leren.

Rekenen:
We leren in groep 4 keersommen, deelsommen, plus- en minsommen tot 100. Daarnaast leren we onder andere getallen plaatsen op de getallenlijn, klokkijken en uitrekenen hoe lang iets duurt.

Taal/spelling:
We leren op welke manier we woorden moeten schrijven. Daarnaast leren we taalbeschouwing en veel nieuwe woorden. Ook leren we om teksten te begrijpen. Dit doen we onder andere tijdens nieuwsbegrip, we lezen dan allerlei actuele teksten over verschillende onderwerpen, we beantwoorden vragen over de teksten en leren hierdoor teksten beter begrijpen.

Andere vakken
Naast bovenstaande vakken hebben we natuurlijk ook uitdagende gymlessen, natuur, kanjertraining, creatief, verkeer en schrijven.

We gebruiken in de klas: boekjes, werkboekjes, tablets, computers, spelletjes en verschillende oefenmaterialen om te leren.

In groep 4 mag je vanaf 8.15 uur in de klas komen. We beginnen op maandag met bijkletsen en vertellen over al onze belevenissen. Op dinsdag en donderdag starten we met rekenspelletjes, sommen en leuke puzzels. Op woensdag en vrijdag starten we met het leesrooster en lezen we samen met kinderen uit hogere groepen uit leuke boeken.